вторник, 18 октомври 2011 г.

Баница рецепта

Няма нито един българин, който никога през живота си да не е опитвал баница, а още по-малко има българин, на който тази закуска да не му хареса. Баница е нарицателно на закусвалня в традиционния български език. Много от нас си спомнят вкусните банички от топлата банчарница. Днеска ще ви представим една рецепта за баница, която е традиционна.

Рецепта за баница

Рецептата която ще ви предложим е подходяща за баница приготвена в тава с диаметър 35 см:
400 г готови кори за баница

за плънката на нашата баница:
4-5 яйца (аз сложих 4)
1/2 ч.ч. олио (1 ч.ч.=200 мл)
1 ч.ч. кисело мляко 2% масленост + 1 равна ч.л. сода (сложете около 300 мл мляко, за да може да остане малко  и за заливката)
1 ч.ч. натрошено сирене
1 ч.ч. брашно

Приготвяне на баница
Корите се пръскат с предварително подготвената смес (плънка), навиват се и се редят в предварително намазана с растителна мазнина тавичка. На 1 кора слагам 2 препълнени с.л. плънка.

Остатъкът от сместа се полива отгоре. Баницата се залива с 60 г разтопено масло.
Пече се в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Може да споделите снимки на вашата баница или да предложите вашата любима и разбира се успешна рецепта за баница.

Баница

Няма коментари:

Публикуване на коментар